HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

A nyílt forráskód története

2011.02.27. 21:34 Hapax legomenon

A nyílt forráskód mozgalmát a három operációs rendszer – UNIX, GNU, és Linux – fejlesztése alapozta meg. A nyílt forráskód a kezdetektől kéz a kézben járt a három operációs rendszerrel. A UNIX gyökerei a késői hatvanas évekig nyúlnak vissza, amikor a  Bell…

Szólj hozzá!

Címkék: linux open unix nyílt richard gnu source forráskód stallman

süti beállítások módosítása