HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

Alfresco és SugarCRM mobil platformon

2011.10.06. 08:20 tuxman

Megjelent a nyíltforráskódú Alfresco dokumentumkezelő eszköz és a SugarCRM ügyfélkapcsolati program mobil eszközökre, nevezetesen Apple iPad és a Google Android platformokra portolt verziója.

Az ingyenes iPhone eszközről igénybe vehető mobil alkalmazás közvetlen hozzáférést biztosít a vállalati felhasználók számára az össze kritikus fontosságú üzleti tartalomhoz akár útközben is.

A CRM betűrövidítés az angol "Customer Relationship Management", általános magyar szóhasználattal ügyfélkapcsolati ügyintéző eszköznek szokás nevezni. Az eszköz már korábban is hozzáférhető és kezelhető volt Windows, Macintosh és Linux telepítésű gépeken egyaránt.

Ezúttal az Apache/MySQL/PHP alapon működő SugarCRM az iPad készülékeken futó változata jelent meg a korábban használható Blackberry platform mellé, de az ígéretek szerint az Androidos verziós ügyfélforgalmi program is hamarosan, még az idén ősszel elkészül.

Fontos megemlíteni, hogy a szabad szoftver esetén igen lényeges érv, hogy mindenki könnyen hozzáférhet mind a program dokumentációjához, mind a forráskódhoz, és szabadon tesztelheti a programot mind otthoni, mind pedig éles környezetben.

2 komment

Címkék: mobil crm platform alfresco sugarcrm

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr53280906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vakati 2011.10.08. 20:38:14

Szerencsére Androidra a SugarCRM a 6.2 verziótól ad natív klienst :). Fent van a Marketben. www.divergen.com/sugarcrm

tuxman 2011.10.10. 09:13:21

Szia Vakati!

Üdv a blogon, köszi a kommentet, valóban ez a Sugar Mobile for Android cucc úgy kb. idén nyár óta már elérhető.
süti beállítások módosítása