HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

Novemberben újból Szabad Szoftver Konferencia

2011.09.07. 14:10 tuxman

Ismét megrendezik a Szabad Szoftver Konferenciát november 12-én szerdán, melynek helyszíne a budapesti Infopark lesz, egészen pontosan a BME Informatikai épülete. 

Az FSF.hu Alapítvány által szervezett egész napos rendezvény természetesen tartalmaz majd előadói szekciót is, ám ezzel párhuzamosan kiállítás is lesz majd, ahol több szabad szoftverekkel foglalkozó civil, szakmai szervezet valamint ilyen területen működő cégek lesznek jelen.

Néhány előadót, illetve előadást már most meg tudunk említeni, így jelen lesz Kadlecsik József, a Linux kernel csomagszűrő alrendszerének, a netfilter-nek egyik vezető fejlesztője, Tímár András, a Firefox és a LibreOffice magyar honosításának atyja és a LibreOffice Engineering Steering Comittee tagja, valamint Torma László (Toros), a hazai Ubuntu közösség egyik vezéralakja, fáradhatatlan blogger (Mogorva Mormota) és szervező.

A konferencia végleges programján már az utolsó simítások folynak, és annak végleges kialakulása után az FSF weboldalán tudunk majd részletesen tájékozódni. A rendezvény látogatása ingyenes, ám a belépés előzetes regisztrációhoz kötött, amit érdemes mihamarabb elvégezni.

Az előadások anyagából a későbbiekben konferenciakiadvány is készül majd.

Szólj hozzá!

Címkék: szoftver office konferencia szabad 2011 libre

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr653208737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása