HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

Az open source és az értékesítési csatornák

2011.07.29. 09:31 ecoka

Az informatikai értékesítési csatornákkal foglalkozó The VAR Guy mostanában sokat foglalkozik a nyílt forrású társaságok és az értékesítési partnereik közti viszonnyal. Egy korábbi cikkben arról írt, hogy a nyílt forrású társaságok elszalasztották a lehetőséget, hogy kiaknázzák, vagy tovább lendítsék az értékesítési partnereikkel a közreműködést.

A Tech Data és a Synnex nagyobb kezdeményezései nem nagyon tüzelték fel a viszonteladók lelkesedését a nyílt forrású email, ERP, CRM vagy más alkalmazások iránt – írt a VAR Guy. Kiemeli még, hogy a nyílt forráskódú üzleti alkalmazások piaca túlságosan töredezett; több kisebb szereplő versenyez egymással email, CRM, ERP stb. területeken. A kisvállalkozásoknak ideje és pénzügyi háttere sincs arra, hogy megfelelő viszonteladói kört hozzanak létre. A felhő is megváltoztatta a dolgokat, kevesebb lett az érdeklődés a helyi megoldásokra, mindenki inkább a felhőmegoldások felé tekint.

A napokban azonban megjelent egy újabb írás, amely arról számol be, hogy ez a negatív kép, talán mégsem teljes mértékben korrekt.  A SugarCRM, a nyílt forrású ügyfélkezelés egyik zászlóshajója, nemrégiben közölte az elemzőkkel, hogy az idei első negyedév forgalma a tavalyi időszakhoz képest 43 százalékkal nagyobb volt. Ez ígéretes növekedés, ráadásul ez a növekedés legnagyobb részben az értékesítési partnerek eladási sikereiből ered. 2010-ben a közel 40 SugarCRM partner megduplázta a forgalmát a 2009-es évhez képest. Ezen felül, a SugarCRM elmondása alapján, az első negyedévben 23 partnerrel egészítette ki az értékesítési körét, így már 273 partnerrel dolgoznak.

A nyílt forrású üzleti intelligencia megoldásokat kínáló Pentaho ugyanebben az időszakban hasonló eredményeket tudott felmutatni. A cég elmondása alapján a 2011-es első negyedévi könyvelése 80 százalékkal meghaladta a 2010-es első negyedévit, ami a különösen erős húzóerejű partnereknek köszönhető. A Pentaho a partnereivel hat kontinensen rendezi meg a Fast Track BI Series, üzleti intelligencia bevezetését népszerűsítő előadássorozatot.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a fenti kijelentéseket a megfelelő helyen kell kezelni, mivel a SugarCRM és a Pentaho magánkézben lévő társaságok, így a valódi profitjukba nincs belátás. A fentiekkel ellentétben a Red Hat maradt az egyetlen tőzsdei nyílt forrású társaság, amely idén továbbmenetel az 1 milliárd dolláros árbevétel felé.

Szólj hozzá!

Címkék: the var csatorna guy nyílt felhő forrás növekedés értékesítési pentaho sugarcrm

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr763108887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása