HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

A Toyota is nyit a Linux felé

2011.07.14. 13:09 ecoka

A Linux Foundation bejelentette, hogy a japán autógyártó cég, a Toyota lett a legújabb arany fokozatú tagjuk. A Linux Foundation egy non-profit szervezet, amely a Linux növekedését, elterjedését támogatja. Az arany a Linux Foundation háromszintű partner fokozatainak (Platina, Arany és Ezüst) középső szintje. A nagyjából 100 tag közül 7-en platina és a Toyotával együtt már 12-en arany fokozatú tagok. A Toyota olyan arany fokozatú cégek mellé csatlakozott, mint a, Novell, az AMD, a China Mobile, a Cisco, a HP, a Google, a Motorola, a Nokia és a Panasonic.

A Toyota a Linux-szal rugalmasságot és technológiai érettséget kíván bevinni a cégbe, amire In-Vehicle Infotainment (IVI - magyarul körülbelül annyit tesz, mint vezetés közbeni szórakozás és ismeretszerzés) és a kommunikációs rendszerek fejlesztéséhez van szükség. Az IVI olyan fedélzeti számítógépet és azon futó szoftverek együttesét jelenti, amellyel multimédiás tartalmakat játszhatunk le, internet-alapú szolgáltatásokat vehetünk igénybe, de navigációt is megvalósít. Kenichi Murata, a Toyota Electronics Development Division fő projektvezetőjének elmondása alapján a Linux Foundation-ön keresztül együtt tudnak majd működni a világ, vezető technológiai cégeivel nyílt fejlesztéseken, amelyek a Toyota fejlődését segítik majd elő.


Egy Toyota Prius belseje

Az elmúlt években a Linux több helyen is fontos elemmé vált az autóipari fejlesztések területén. Főként a navigáció, a vezeték nélküli internet és szórakoztatás terén kerültek előtérbe a Linux rendszerek. A Linux Foundation kezeli a MeeGo projektet, amely az Intel Moblin platformjának és a Nokia Maemo platformjának egyesítésével létrehozott mobil eszközöket terjeszti. A MeeGo nyílt forrású jármű információs és szórakoztató elektronikai platform megalkotója a GENIVI Alliance. A GENIVI szövetségnek olyan tagjai vannak, mint a BMW, a Jaguar, a Land Rover, a Hyundai, a Mitsubishi, a Renault, a Nissan, a General Motors és a Honda. Bár a Toyota jelenleg még nem tagja ennek a szövetségnek, de a Linux Foundation-höz való csatlakozásuk talán azt vetíti előre, hogy a jövőben ők is belépnek majd.

Szólj hozzá!

Címkék: linux infotainment toyota autóipar

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr493065895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása