HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

Kiadhatja a Google az új Android OS forráskódját

2011.10.26. 08:44 tuxman

Állítólag hozzáférhetővé teszi a Google a fejlesztők számára az Ice Cream Sandwich (ICS) kódnéven futó új, Android 4.0 mobil operációs rendszer forráskódját. A verzió egyik legfontosabb újdonsága, hogy mind az okostelefonokat, mind a táblagépeket egyaránt igyekszik a legjobban kiszolgálni.

A Google Groups egyik vezető informatikusa, Dan Morill posztjában írta le ezt, miután október 19-én megjelent az első ilyen rendszert futtató készülék is. Az Android Developers Blogban is olvashatunk erről, ahol úgyszintén megerősítik a Google lépését, és a fejlesztői API-kkal kapcsolatban utalásokat találni egy új text-to-speech, azaz szövegfelolvasó lehetőségről is.

Az Android Open Source Projectnek (AOSP) otthont adó kernel.org infrastruktúra az előző hónapban támadásokat szenvedett el, amire a Linux Foundation aztán ideiglenesen kénytelen volt lekapcsolni az infrastruktúráját.

Arról nincsenek információk, hogy a szintén itt tárolt AOSP szenvedett-e el bármilyen adatsértési, kiszivárgási incidenst, ám mindenesetre arról is megszületett a döntés, hogy végül a saját szervereire költöztette át a Google a kódot.

Hogy aztán a forráskód kiadása valóban megtörténik-e majd, nem tudni, kételyek ezzel kapcsolatban azért merülhetnek fel egyáltalán, mert nyílt forráskód ide, nyílt forráskód oda, az előző Honeycomb, 3.0-ast sem adták ki aztán végül a korábbi ígéretek ellenére.

Szólj hozzá!

Címkék: google cream android ice forráskód sandwitch

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr813330581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása