HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

SUSE Linux Enterprise Servert választott az SAP HANA

2011.10.04. 08:45 tuxman

Technikai képességeinek és egyszerű használatának köszönhetően az SAP és az IBM is a SUSE Linux Enterprise Servert választotta az SAP HANA megoldás támogatásához. Az SAP alkalmazásokkal használható Linux platform csökkenti az üzemeltetési költségeket, és támogatja az SAP megoldásokat. Emellett a SUSE csatlakozik az SAP HANA megoldásokat támogató exkluzív partnercsoporthoz is.

Az SAP egyik tavalyi fejlesztése, az SAP HANA egy olyan tranzakciókezelő program, amely valós idejű üzleti analitikára képes, mivel a háttértárak helyett közvetlenül a memóriából nyeri ehhez az adatokat. Az ezzel a rendszerrel megcélzott vállalatok közül nagyon sokan már korábban is valamilyen SAP megoldást alkalmaztak például ERP vagy CRM rendszerként. A HANA, vagyis a High-Performance Analytic Appliance segítségével a vállalatok jóval gyorsabb és rugalmasabb analitikai megoldásokhoz juthatnak az eddig használt adatbáziskezelő rendszereknél, melynek révén akár költségmegtakarítással is járhat egy ilyen típusú rendszer bevezetése. Az In-memory rendszer gyorsaságát úgy lehet a legjobban érzékeltetni, ha korábban összegyűjtött adatok elkészülési idejét, és a HANA rendszerrel történő folyamat elkészülési idejét egymással összehasonlítjuk. Ezek akár sokkal, néha nagyságrenddel is hamarabb le tudnak futni, például több napos munkafolyamatból így órák, vagy akár percek is lehetnek.

Az SAP korábban szintén a SUSE Linux Enterprise Servert választotta az SAP NetWeaver Business Warehouse Accelerator szoftver, az SAP NetWeaver Enterprise Search alkalmazás, valamint a SAP SteamWork vállalati megoldása által támogatott környezetnek. Az SAP HANA futtatásához is a SUSE Linux a jelenleg támogatott megoldás, mivel ezzel megfelelően képes segítséget nyújtani a vállalatoknak az informatikai eszközök integrálásában, biztosításában és felügyelésében, csökkentve ezzel az üzemeltetési költségeket és az összetettséget.

Az IBM Systems alkalmazása egy informatikai szolgáltatásra optimalizált, előre telepítve tartalmazza a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications rendszert és már készre beállított eszköz az SAP HANA megoldáshoz, amely képes a teljesítmény javítására és a teljes üzemeltetési költség csökkentésére. Használatával az üzleti felhasználók valós időben, azonnal elérhetnek szinte bármilyen adatforrásból származó tranzakciós és elemzési adatokat anélkül, hogy hatással lennének a meglévő alkalmazásokra vagy rendszerekre.

Maga a HANA rendszer egyébként az igényeknek megfelelően rugalmasan skálázható, képes elfutni akár egy Mac Mini szerveren is, de olyan komoly erőforrással rendelkező robusztus gépek is használhatják, amelyek több mint ezer magot, 16 TB memóriát és 64 TB tárolóhelyet tartalmaznak.

Szólj hozzá!

Címkék: linux suse sap hana

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr753277052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása