HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

A Mandriva és a nyílt felhő

2011.07.27. 13:50 ecoka

A CompatibleOne kutatási projekt a nyílt szabványokon és nyílt forrású technológiákon alapuló ingyenes felhő infrastruktúra kifejlesztésére jött létre. A francia Mandriva Linux szolgáltató olyan, a szabad felhő kialakításában aktívan résztvevő társaságok mellé csatlakozott a CompatibleOne konzorciumban, mint a Bull vagy az Inria.

A Mandrivánál felismerték azt a problémát, hogy a felhasználók könnyen abban a helyzetben találhatják magukat a felhőben, hogy egy szolgáltatóhoz kötődnek. Állításuk szerint a bevont technológiák együttműködésének fejlesztésével a CompatibleOne projekt enyhíti a felhasználók szállítóhoz kötöttségének problémáját.

A Mandriva három területet jelölt meg, amelyben a fejlesztő csapatuk aktívan munkálkodni fog. Ezek a virtualizációs technológiák együttműködésének kialakítása, az infrastruktúra erőforrások modellezése és az erőforráskezelés megoldásokban való együttműködés fejlesztése, valamint a virtuális hálózatok kezelésének megoldása. Az általuk kínált technológiákból egy példa a heterogén IT parkok menedzsmentjét megoldó Mandriva Pulse2, amely szolgáltatáskészletét olyan igény-szerinti virtuális infrastruktúra menedzsment eszközökkel bővítik ki, amelyek az erőforrás-kiosztásban, konfigurálásban és menedzsmentben szükségesek.

Ilyen összefogásokra nagy szükség van az éppen kialakulóban lévő felhő miatt, mert a nagy cégek már érezhető stratégiák alapján nyújtják a szolgáltatásaikat, amellyel magukhoz próbálják láncolni a felhasználóikat. A felhasználóknak éppen ezért oda kell figyelniük arra, hogy ne essenek ebbe a csapdába, ennek pedig az egyik legjobb módja az, ha a nyílt szolgáltatások felé fordítják figyelmüket, mert a nyílt és ingyenes megoldások közössége definíció szerint a nyitottságon alapszik és nem célja a felhasználók leláncolása.

 

Szólj hozzá!

Címkék: it technológia park menedzsment összefogás nyílt felhő mandriva virtualizációs forrású compatibleone erőforráskezelés

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr763104313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása