HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

A Cisco és a Twitter is csatlakozott az Open Invention Networkhöz

2011.09.01. 13:35 ecoka

A hálózati óriás Cisco és a közösségi szolgáltató Twitter is csatlakozott a Linux szabadalmakat védő szervezethez, az Open Invention Networkhöz. Az OIN-t 2005-ben alapította az IBM, a Sony, a Philips, a Red Hat és a Novell. Az OIN szabadalmakat vásárol, majd azokat jogdíjfizetés nélkül licenceli olyan jogi személyeknek, akik beleegyeznek abba, hogy nem használják fel saját szabadalmaikat a Linux vagy a Linuxszal kapcsolatos alkalmazások fejlesztői ellen.

A szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos perek száma fokozatosan nő, a cégeknek tehát mindenképpen szükségük van szabadalmakra a piacon maradáshoz. „A növekvő számú szellemi tulajdonjogkkal kapcsolatos követelés és pereskedés, valamint a Linux elterjedése együttesen növelték az OIN licenc ajánlatának értékét. Az OIN a tagjai számára tiltott pályává teszi a Linuxot a szabadalmi viták terén, ami elősegíti a nyílt forráskódú együttműködést és fejlesztést.” - fejtette ki Keith Bergeit, az OIN ügyvezető igazgatója.

Ez az oka annak, hogy a Cisco és a Twitter, más nagy cégek mellett, mint a CentOS, a Data-Warehouse, a Fujitsu és a Nationwide Mutual Insurance csatlakozott az OIN-hez. A Cisco csatlakozása azért lehet meglepő, hiszen sok saját szabadalommal rendelkezik. Keith Bergeit ennek kapcsán azt mondta, hogy a csatlakozás oka az lehet, a Linux egyre növekvő mértékben járul hozzá a Cisco üzleti tevékenységéhez. Érdemes megemlíteni, hogy a nemrég az Attachmate által felvásárolt Novell is tagja maradt az OIN-nek.

Szólj hozzá!

Címkék: linux cisco twitter szabadalom oin

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr443195373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása