HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

Drupalra váltott az eBay

2011.10.18. 14:41 tuxman

Az eBay hivatalosan is elindította az X-Commerce üzletágat, amelyet a legfrissebb hírek szerint a nyíltforráskódú Drupal segítségével valósítanak meg.

Az eBay technológiai vezetője, Neal Sample szerint a választásuknak az az oka, hogy a Drupal sok eszközt kínál, és egyúttal gyorsabb működésre is számítanak a használatával, ez fajta a nyitott megoldás pedig jól illeszkedik az üzleti filozófiájukhoz. Emellett azt is igen előnyösnek értékelte, hogy a Drupal használatával egyúttal szoros kapcsolatban lehetnek a fejlesztői közösséggel, így bizonyos eszközök, feladatok megvalósításánál, elkészítésénél vagy bővítésénél ez nagyon hasznos dolog.

Hasonlóképpen kedvezően nyilatkozott Dries Buytaert, a Drupal alapítója is. Mint elmondta, nyílt forráskódú projektjüket olyan jelentős cégek választották, mint a Twitter, az Intel, a Symantec, vagy a Brightcove.

A Drupal modulokra épülő nyíltforráskódú Acquia Commons disztribúció ezenfelül tartalmaz még olyan modulokat illetve kiterjesztéseket, amelyek fő célja, hogy elősegítse az online kommunikáció, valamint a Facebook és más közösségi hálózatokkal történő integráció megvalósítását.

Mint ismeretes, alig egy hónapja pedig a Mercedes Benz jelentette be, hogy közösségi oldalát szintén a standard Drupal modulokra épülő Acquia Commons rendszerével valósítja meg.

Szólj hozzá!

Címkék: ebay mercedes drupal benz commons acquia

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr133311833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása