HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

Alfresco: alternatíva a vállalati tartalommenedzsmentre

2011.06.22. 16:20 Hapax legomenon

A 2005-ben alakult Alfresco a vállalati tartalommenedzsment nyílt forrású alternatívája. Szolgáltatásai a dokumentumok, rekordok, webes tartalmak kezelésétől egészen a csoportmunka támogató eszközökig terjed.

A termék más nyílt forrású szoftverekhez hasonlóan kétfajta csatornán érhető el, egyaránt van nyílt platformú és kereskedelmi verzió is. A nyílt platformú ingyenes verzió, testre szabható, ahogy az a nyílt forrású megoldásoknál megszokott. Világszerte sok fejlesztői közösség támogatását élvezi a termék, a terméktámogatást is ezek a közösségek nyújtják. Emellett a cég a napokban tette nyilvánosan elérhetővé az Alfresco teljes termékdokumentációját, amely bárki számára elérhető. Ez könnyebbé teszi az Alfresco telepítését minden új partner számára, illetve azok számára, akik már használják a terméket, értékes információkat tartalmaz.

A nyílt forrású megoldás elnevezése Alfresco Community Labs, amelynek legfrissebb kiadását, az Alfresco Community 3.4-et idén áprilisban jelentették meg. A legújabb kiadás újdonsága az Activity folyamat definíciók megadásának lehetősége, saját munkafolyamatok meghatározásához. A már az Alfresco részét képező jBPM motor mellett az Activity BPMN 2.0 BPM motor is bekerült a szolgáltatások közé. Ez utóbbi egy gyors és megbízható Java alapú üzletifolyamat-menedzsment megoldás, amely üzletembereket, fejlesztőket és rendszeradminisztrátorokat céloz elsődleges célcsoportként.

Az Alfresco használata mellett mostanáig olyan szervezetek döntöttek, mint például a NASA, az Electronic Arts, a KLM vagy a Toyota. Ezek a szervezetek a kereskedelmi, fejlesztési szektor legkülönbözőbb részeit fedik le. Minden szervezetnél, ahogy növekszik, egyre inkább megfogalmazódik az igény egy tartalommenedzsment eszköz bevezetésére, az Alfresco pedig vezető szolgáltatást nyújt ezen a téren, ráadásul ingyen. 

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentum nyílt forráskód alfresco

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr423006289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása