HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

Továbbra is együttműködik a SUSE és a Microsoft

2011.08.09. 10:01 ecoka

A SUSE és a Microsoft meghosszabbította azt az együttműködési szerződést, ami az utóbbi 5 évben a Novell és Microsoft közt fennállt. A támogatási és együttműködési szerződés 2016. január elsejéig tart. A szerződés megújítása megerősíti, hogy a nemrég függetlenné vált Attachmate SUSE üzleti egység továbbra is kitart a Microsofttal fennálló együttműködés mellett.

 
A Microsoft azt is kijelentette, hogy újabb 100 millió dollárért vásárol majd SUSE Linux Enterprise licenceket, amelyeket azoknak a Microsoft vásárlóknak nyújt majd, akik SUSE által támogatott Linux rendszereket kívánnak üzemeltetni. A bejelentés alapján világszerte több mint 725 olyan ügyfelük van, akik élnek ezzel a lehetősséggel. A SUSE ezen felül még SUSE Linux Enterprise Server, Red Hat Enterprise Linux és CentOS előfizetést is tud kínálni a Microsoft ügyfeleinek.
 
A Microsoft és SUSE egyaránt abban bíznak, hogy a jövőbeli együttműködés kiterjed majd a felhő, virtualizáció és rendszermenedzsment területeire is. Egy példát is közzétettek, amely ezt a jövőbeli együttműködést vetíti elő. Egy olyan közös platform megoldásról beszéltek, amely Microsoft Hyper-V és SUSE Linux Enterprise Server kombinálásával jönne létre, így lehetőséget teremtve a privát felhő architektúrák mozgatására. Egy másik példa pedig a Microsoft System Center és a SUSE Manager integrálását vetítette elő.

 

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft linux együttműködés suse felhő

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr13136322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása