HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

Idén is lesz Open Source BI Fórum

2011.09.13. 11:36 ecoka

Október 6-án immár negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten az Open Source BI Fórumot, a nyílt forráskódú üzleti alkalmazásokról szóló, üzleti szakembereknek és felhasználóknak egyaránt szóló konferenciát.

A nyílt forráskódú szoftverek az üzleti intelligencia összes területét lefedik, így érdemben versengenek a kereskedelmi szoftverekkel. Megtalálható a palettán az adatbáziskezelőtől a riportkészítőig, az OLAP motortól a térinformatikai szoftverig minden. A nyílt forráskód lehetővé teszi, hogy ezek az eszközök költséghatékonyak legyenek, valamint igény szerint módosíthatóak, így nagyfokú rugalmasság és testreszabhatóság jellemzi azokat.

A konferencián tapasztalt szakemberektől sajátíthatóak el a legfrissebb nyílt forráskódú BI technológiák gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos hasznos tudnivalók, továbbá esettanulmányok is lehetőséget adnak más vállalatok tapasztalatainak megismerésére. A konferencia külön foglalkozik ezeknek a szoftverek a jogi és üzleti vonzataival. A licenceléstől a bevezetési költségekig több fontos részelttel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A program elsősorban egy tisztább képet igyekszik adni a nyílt forráskódú BI aktuális helyzetéről, de konkrét alkalmazások bemutatása is nagy hangsúlyt kap a programban, így terítékre kerülnek az Ingres VectorWise és az InfoBright adatbáziskezelőkkel kialakítható adattárházak, de szó lesz arról is, miként nyerhetők ki adatok az ERP alkalmazásokból nyílt forráskódú eszközökkel. A programban lesz még szó a riportoló komponensek használatáról, adatbányászatról, vagy éppen a nagy erőforrásigényű feladatok megvalósításáról Hadoop alapokon.

Az üzleti informatika iránt érdeklődőknek ez egy remek alkalom, hogy olyan eszközökkel ismerkedjenek meg, amelyek talán eddig elkerülték a figyelmüket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: open fórum szoftver motor konferencia alkalmazás üzleti bi költséghatékonyság olap source rugalmasság adatbáziskezelő riportkészítő térinformatikai testreszabhatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr973222823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása