HTML

Facebook

Címkefelhő

alfresco (2) android (2) fejlesztés (2) felhő (3) forrás (2) forráskód (9) google (2) konferencia (2) libreoffice (4) linux (11) microsoft (3) mobil (2) novell (2) nyílt (11) open (7) oracle (2) projekt (3) source (7) sugarcrm (3) suse (5) szabadalom (3) szoftver (4)

Utolsó kommentek

Nyílt Forráskód Blog

A nyílt forráskód kifejezés a programok forráskódja elkészítésének és elérhetővé tételének elméletére, valamint gyakorlatára vonatkozik. A felhasználók és fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverek alapvető tervezési szolgáltatásaihoz, ez lehetővé teszi számukra a szoftver részeinek módosítását, modulok hozzáadást, és a teljes rendszer továbbterjesztését. A nyílt forráskódú mozgalom kiterjedt együttműködői körrel bír. Az oldal a nyílt forráskódú szoftverek használatának népszerűsítését tűzte ki célul.

Gyorsabb lett az új LibreOffice

2011.09.19. 17:00 tuxman

Megjelent a legújabb LibreOffice 3.4 for Windows. A Novell által által forgalmazott programcsomag olyan kiegészítőket is magában foglal, mint a még jobb kompatibilitás érdekében licencelt Agfa Monotype fontok és egyéb konvertálás segítő kiegészítők, de a vállalati felhasználásban igen fontos szempont lehet még a terméktámogatást is.

Az LibreOffice terméktámogatást is magában foglaló változata 1, 50, valamint 1.500 felhasználóra vonatkozó csomagokban érhető el, de a magyarországi Novell iroda ettől eltérő, rugalmasabb terméktámogatási szolgáltatásokat is biztosít. Az új 3.4 verzió az aktív Novell Open Workgroup Suite, valamint a Novell Open Workgroup Suite Small Business Edition követéssel rendelkező felhasználók számára letölthető a Novell online ügyfélközpontjából.

Ha az új verzió újdonságait tekintjük át, akkor első helyen rögtön a gyorsabb futás közbeni működést, valamint a hatékonyabb tömörítést használó jelentősen kisebb helyet foglaló telepítőcsomagot emelhetjük ki, de emellett minden modul továbbfejlődött. Például a Writer szövegszerkesztő betűtípus renderelő motorja is stabilabb és gyorsabb lett, és az új változatban lehetőség nyílik a hasábokat és a lábjegyzeteket elválasztó vonalak színének és vonalvastagságának módosítására is.

A Calc táblázatkezelőben is történt több fontos változás, például a DataPilot a Pivot tábla nevet kapta, és egyúttal korlátlan számú mező szerkesztését teszi lehetővé, de emellett számos, mélyebb kompatibilitást szolgáló újdonságot is találhatunk, például mostantól többek közt az Excel dokumentumok importálásakor megtarthatják a más Excel dokumentumokra mutató OLE hivatkozásokat. A megújult Impress prezentáció készítőben is találhatunk javításokat, újításokat, például érdemes kiemelni, hogy mostantól a HTML export segítségével keletkező tartalomjegyzék oldalon már szerepelnek a diák előnézeti képei.

Összességében elmondhatjuk, hogy a LibreOffice szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, prezentáció-készítőt valamint adatbázis-kezelőt is kínáló csomag segítségével a vállalatok jelentős mértékben csökkenthetik költségeiket, miközben teljes mértékben kihasználhatják a Microsoft Office alkalmazásokban is megtalálható legfontosabb funkciókat.

Aki részletesebben is kíváncsi az új 3.4-es verzióra, az a http://www.novell.com/products/libreoffice/ oldalon talál a termékről bővebb információkat, teljes körű változáslistát valamint letöltési linket.

Szólj hozzá!

Címkék: új verzió gyorsabb novell libreoffice 3.4

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiltforraskod.blog.hu/api/trackback/id/tr813237921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása